п’ятниця , 29.03.2024

У Калуші судили водія, який у стані сп’яніння збив велосипедиста і втік з місця аварії

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 5 травня 2022 року у селі Мостище Калуського району. На вулиці Промисловій водій автомобіля “Ауді А6” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції і допустив наїзд на велосипедиста.

Водій автомобіля залишив місце події, згодом зупинив сигнал поліцейських про зупинку і був зупинений лише шляхом переслідування.

Під час спілкування виявилося, що винуватець ДТП перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Результат тестування виявився позитивним. Драгер показав 2,47 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали чотири адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 (залишення місця ДТП), за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді ці чотири протоколи розбили на дві справи.

Спочатку Калуський міськрайонний суд розглянув справи за ст. 124 і ст. 122-4 КУпАП, постановив водія “Ауді” визнати винним і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень.

Потім суд розглянув справи за ч. 1 ст. 122-2 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, постановив водія “Ауді” визнати винним і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Таким чином за вказані порушення водій “Ауді” отримав два штрафи на загальну суму 20400 гривень. Обидві постанови суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: житель Косівщини за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу