субота , 27.04.2024

У Калуші водій “Мерседесу” втретє за рік попався п’яним і отримав 51000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 2 квітня 2022 року у місті Калуші. Ввечері, близько 21:30, на вулиці Глібова працівники поліції зупинили водія автомобіля “Mercedes-Benz”. Під час спілкування правоохоронці помітили у кермувальника ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинку за допомогою алкотесту. Драгер показав 0,35 проміле, що лише на 0,15 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Вказаний водій раніше впродовж року уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає конфіскацію транспортного засобу, однак суд не застосував цього покарання, оскільки автомобіль, яким керував порушник, не є його приватною власністю. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій “Шкоди” в’їхав у металеву огорожу. Що йому за це було?