субота , 27.04.2024

У Франківську п’яний водій “Шкоди” в’їхав у металеву огорожу. Що йому за це було?

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 19 червня 2022 року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 22:30, на перехресті вулиць Галицька-Дністровська-Гузара водій автомобіля “Skoda Scala” не вибрав безпечної швидкості руху та допустив наїзд на металеву огорожу.

Внаслідок ДТП було завдано матеріальних збитків. Винуватець зіткнення залишив місце події.

Згодом його розшукали поліцейські і виявилося, що той перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Шкоди” відмовився у присутності двох свідків.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Шкоди” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Skoda Scala” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Форда” отримав 34000 грн штрафу за вживання алкоголю після скоєння ДТП