середа , 24.04.2024

У Франківську водій “Форда” отримав 34000 грн штрафу за вживання алкоголю після скоєння ДТП

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який після скоєння дорожньо-транспортної пригоди вживав алкогольні напої.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 24 квітня 2022 року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Галицькій водій автомобіля “Форд Оріон” проявив неуважність, не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем марки “КІА”, який рухався у попутному напрямку.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення залишив місце події, а коли його розшукали поліцейські, то уже перебував у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік пояснив, що вживав алкогольні напої уже після автопригоди.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді перші два протоколи об’єднали в матеріали однієї справи і розглянули їх разом.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Форд Оріон” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП і ст. 122-4 КУпАП, та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ст. 122-4 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 3400 гривень.

Згодом у суді розглянули і третій протокол. Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Форд Оріон” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 4 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Таким чином порушник отримав два штрафи на загальну суму 37400 гривень. Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
3,2 проміле: у Рогатині водія “Жигулів” оштрафували за нетверезу їзду