субота , 27.04.2024

У Франківську водій “Мерседесу” за їзду “під кайфом” отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 23 червня 2022 року у місті Івано-Франківську. Близько 11:45 на вулиці Галицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “Mercedes-Benz 200”.

Водій не пред’явив посвідчення, пояснив, що позбавлений права керування транспортними засобами, але вимушено сів за кермо, оскільки його знайомій стало погано.

Працівники поліції викликали карету швидкої допомоги, але після приїзду медиків пасажирка авто відмовилася від госпіталізації.

Під час спілкування поліцейські помітили у водія ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці, які не реагують на світло, блідість кольору шкіри тощо.

Огляд на стан наркотичного сп’яніння проводився у медичному закладі в установленому законом порядку. Висновок лікаря-нарколога – позитивний.

Кілька місяців тому цей же водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Мерседесу” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz 200” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами і без оплатного вилучення транспортного засобу, оскільки у порушника не виявилося ні водійського посвідчення, ні автомобіля у власності. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Старуні водій “BMW” скоїв аварію і отримав за це 17000 грн штрафу