п’ятниця , 29.03.2024

У Старуні водій “BMW” скоїв аварію і отримав за це 17000 грн штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 2 травня 2022 року у селі Старуня Богородчанської громади. Водій автомобіля “BMW 318” під час виконання маневру обгону виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем марки “Тойота”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій BMW перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат алкотесту виявився позитивним – 2,38 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій БМВ свою провину визнав та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “BMW 318” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Галицькій громаді п’яний водій втікав від поліції і заїхав в електричну опору