вівторок , 16.04.2024

У Франківську водій “Мерседесу” за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 21 травня 2022 року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 23:30, на вулиці Галицькій водій автомобіля “Мерседес-Бенц Віто”, під’їжджаючи до блокпосту, не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем “Хюндай Соната”, який зупинився у крайній правій смузі.

А також водій “Мерседесу” здійснив наїзд на турнікет, який був розташований попереду, і після цього відразу ж пересів на переднє пасажирське сидіння.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю, порушення координації рухів та мови.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі водій “Мерседесу” відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засіданні водій “Мерседесу” тричі не з’явився, тому справу врешті решт розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Мерседес-Бенц Віто” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Коломиї любитель нетверезої їзди заробив 51000 гривень штрафу