понеділок , 06.05.2024

У Долині водій автомобіля “Хюндай” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

У Долині районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 7 липня 2022 року у селі Вишків. Близько 12:00 на території парковки готелю “Ялинка” працівники поліції зупинили водія автомобіля “Хюндай Соната”, який сів за кермо, маючи явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки в установленому законом порядку. Драгер показав результат 2,46 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

Після проходження тесту водій виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. Факту вживання алкоголю чоловік не заперечував, але вказав поліцейським на те, що він проїхав дуже незначну відстань. Пояснив, що виявив бажання пройти повторний огляд у медзакладі тільки тому, що на місці зупинки транспортного засобу було багато людей і там важко було б “домовитись”. У медичному закладі водій “Хюндаю” відмовився від проходження повторного огляду на стан сп’яніння.

У підсумку на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили на розгляд до Долинського районного суду. У судове засідання водій легковика не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “Хюндай Соната” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Долині водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу