субота , 27.04.2024

У Долині водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, у місті Долина на вулиці Б. Хмельницького працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Фольксвагена” відмовився у присутності двох свідків, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху. Також цей водій двома місяцями раніше уже притягувався до відповідальності за нетверезе керування транспортним засобом.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Фольксвагена” тричі не з’явився, тому справу врешті решт розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки той не отримував водійського посвідчення. Також суд не застосував оплатне вилучення транспортного засобу у порушника, оскільки автомобіль “Фольксваген” належить іншій особі. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу