п’ятниця , 29.03.2024

На війні загинув найвідоміший молодий вівчар із Карпат (ВІДЕО)

На фронті загинув відомий на всю Україну вівчар із села Буковець Михайло Кознюк. Слава прийшла до молодого вівчара після його колоритного інтерв’ю у новинах «5 каналу». Відео з Михайлом переглянули майже 2 млн користувачів.

Відомо, що прикарпатець служив у війську із грудня 2021 року, військовий загинув внаслідок артилерійського обстрілу на Донецькому напрямку.

Про смерть військового повідомила Верховинська селищна рада. Як зазначається у повідомленні, 26-річний Михайло Кознюк із села Буковець служив сержантом 2-ї гірсько-штурмової роти.

«Михайло Кознюк відстоював свободу власної держави та на жаль 12 лютого 2023 року внаслідок поранень спричинених ворожим артилерійським обстрілом на Донецькому напрямку віддав своє життя за наше майбутнє, за кожного з нас», – сповістили у Верховинській селищній раді.

Прикарпатець був контрактником, на військову службу пішов 26 грудня 2021 року. У нього залишилися батьки, рідні. Про загибель військовослужбовця Михайла Кознюка також повідомив капелан 8 окремого гірсько-штурмового батальйону Іоан Турчинський. «Загинув за Україну! Найпотужніший вівчар!», – написав священик.

Надзвичайно відомим Михайло Кознюк став в Україні у 2015 році після інтерв’ю журналістам «5 каналу», де він захоплено на діалекті розповідав про роботу вівчаря. Відео з Михайлом Кознюком переглянули понад 1,9 млн користувачів.

Читайте також:
У середу, 15 лютого, прикарпатці знову будуть без відключень