четвер , 28.03.2024

На Снятинщині водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

водій наркотики

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 3 квітня 2022 року у селі Тулова Снятинської міської громади Коломийського району. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Джетта”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння: звуження зіниць, які не реагують на світло, тремтіння пальців рук, поведінка, яка не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезе кермування. Тому на нього склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули за його відсутності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Джетта” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,4 проміле: у Бурштині спіймали і покарали п’яного водія “Жигулів”