п’ятниця , 19.04.2024

2,4 проміле: у Бурштині спіймали і покарали п’яного водія “Жигулів”

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 2 квітня 2022 року у Бурштині. Близько другої години ночі на вулиці Бандери представники місцевої тероборони виявили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

На місце події викликали працівників поліції. Правоохоронці запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік погодився.

Драгер показав 2,46 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справу не подавав. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Працівники поліції до матеріалів справи долучили відеозапис із місця події. На відео зафіксовано чоловіка, який курить на території АЗС. До нього під’їхали працівники поліції та вийшли зі службового авто. Згодом туди підходять представники тероборони і повідомляють, що особа, яка курить, керувала транспортним засобом у стані сп’яніння.

Працівники поліції запитують чоловіка чи правда це? Той відповів ствердно. Зізнався, що випив дві “бутилочки”, а транспортним засобом керував, бо треба було поїхати на автозаправку і купити сигарет.

На пропозицію пройти огляд щодо сп’яніння чоловік погодився, продув драгер і отримав результат 2,46 проміле. З отриманим результатом погодився, сказав поліцейському, що винен, тому письмових пояснень надавати не буде.

Отож, дослідивши матеріали справи, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортним засобом терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
В Україні хочуть запровадити важливу зміну в ПДР: який “сюрприз” готують водіям