субота , 27.04.2024

На Прикарпатті сім’ям, у яких є діти до двох років, видають обігрівачі

На Прикарпатті триває благодійний проєкт «Підготовка до зими переселенців з-поміж вразливих категорій». В обласному центрі та двох селищах Франківщини, родинам, в яких є діти до двох років, доброчинці видають обігрівачі.

Вимушена переселенка із Запоріжжя Людмила Морозова приїхала до Івано-Франківська з двома синами. Старшому – 14, а меншому – всього рік. Родина орендує квартиру, яка достатньо не прогрівається. Обігрівач сім’ї дуже потрібен.

В Оксани Юськів, жительки села Вільшаниця Тисменицького району, шестеро дітей. Найменшому малюку немає й року. Жінка розповідає, що багато часу родина проводить на кухні, де найхолодніше. Тож обігрівач добродійники встановлять саме у цій кімнаті.

У благодійному фонді «Карітас Івано-Франківськ», який є ініціатором проєкту «Підготовка до зими переселенців з-поміж вразливих категорій», розповідають, що постійно вивчають потреби місцевих та вимушено переміщених на Прикарпаття осіб. Найчастіше родини запитують про обігрівачі, зазначає отець Володимир Чорній, директор благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ».

Проєкт втілюється за фінансової підтримки «Карітас-Люксембург». Окрім того, «Карітас Люксембург» профінансував проєкти по грантах на житло для переселенців. Відтак тим, хто цього потребував проплатили 3 місяці оренди за квартиру. А також забезпечили людей теплим одягом.

Читайте також:
На війні загинув найвідоміший молодий вівчар із Карпат (ВІДЕО)