четвер , 18.04.2024

На Надвірнянщині водій “Мерседесу” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 26 березня 2022 року у селі Пнів Надвірнянського району.

Ввечері, близько 22:30, на вулиці Січових Стрільців представники тероборони зупинили водія автомобіля “Mercedes-BenzG-200”. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

На місце події викликали працівників поліції. Правоохоронці запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,57 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Водій “Мерседесу” своєї провини не визнав. У судовому засіданні адвокат водія стверджував, що його підзахисний не керував автомобілем. Мовляв, за кермом була інша особа, яка втекла з авто після того, як територіальна оборона зупинила транспортний засіб.

Пояснення для суду надав і свідок, який начебто був реальним водієм. Він стверджував, що керував автомобілем знайомого, оскільки той вживав алкогольні напої. А після зупинки тероборонцями свідок, який себе називав реальним водієм, втік, бо боявся мобілізації, залишивши на місці власника авто.

Втім, суд ці пояснення сприйняв критично з двох причин. По-перше, у свідка нема водійського посвідчення, що ставить під сумнів факт керування автомобілем. По-друге, йому навряд чи вдалося б втекти непоміченим, оскільки біля авто перебували шестеро озброєних автоматами представників тероборони.

Окрім того, на відеозаписах з місця події не вбачається присутності іншої особи, окрім власника авто, на якого власне  і склали протокол.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “Mercedes-BenzG-200” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій “Мерседесу” не погодився із цим рішення і подав апеляцію, однак безуспішно. Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій “Шкоди” в’їхав у металеву огорожу. Що йому за це було?