субота , 20.04.2024

2,4 проміле: у Тлумачі спіймали і покарали п’яного водія “Жигулів”

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 11 квітня 2022 року у місті Тлумачі. Ввечері, близько 19:30, на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2105”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 2,43 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій ВАЗу своєї провини не визнав. Вказав, що працівники поліції його зупинили безпідставно, оскільки він нічого не порушував. Ствердив, що випив лише бокал пива, однак “Драгер” показав завищений результат. Чоловік заявив, що працівники поліції зобов’язані були йому показати документи на вказаний вимірювальний прилад, однак цього не зробили. Водночас чоловік ствердив, що на місці зупинки погодився із результатом тестування та відмовився проїхати у медичний заклад для повторного огляду.

Дослідивши матеріали справи, Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Поблизу Франківська п’яний водій “Шкоди” з’їхав у кювет і отримав 17000 грн штрафу