вівторок , 16.04.2024

Поблизу Франківська п’яний водій “Шкоди” з’їхав у кювет і отримав 17000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 19 квітня 2022 року у селі Черніїв, що поблизу Івано-Франківська. Ввечері, близько 18:00, на автодорозі Н-10 сполученням Стрий-Чернівці водій автомобіля “Шкода Октавія” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Окрім того водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння: тремтіння пальців рук, нестійка хода, різкий запах алкоголю з рота.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці події та у медичному закладі відмовився, чим порушив вимоги пункту п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій визнав свою провину і просив при призначенні покарання не позбавляти його права керування транспортним засобом.

Дослідивши матеріали справи, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: на Тлумаччині спіймали і покарали п’яного водія “Жигулів”