субота , 27.04.2024

У Богородчанах водій “Фольксвагена” за нетверезу ДТП отримав 17000 грн штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 2 травня 2022 року у селі Іваниківка Богородчанської територіальної громади. Ввечері, близько 21:00, водій автомобіля “Фольксваген Гольф” не обрав безпечної швидкості руху та на закругленій ділянці дороги не впорався з керуванням та допустив наїзд на огорожу.

У результаті ДТП автомобіль та огорожа отримали пошкодження.

Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився у медичному закладі в установленому законом порядку. Результат – 2,74 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо та ще й у різні дні.

Під час розгляду справи за ст. 124 КУпАП водій “Фольксвагена” визнав свою провину та отримав 850 грн штрафу.

На розгляд справи за ч. 1 ст. 130 КУпАП водій “Фольксвагена” кілька разів не з’явився, тому судове засідання врешті відбулося без його присутності.

Дослідивши матеріали, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак Апеляційний суд не задовільнив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Таким чином водій “Фольксвагена” за нетверезу аварію отримав два штрафи на загальну суму 17850 гривень.

Читайте також:
У Долині водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу