середа , 08.05.2024

На Прикарпатті водій “Опеля” злетів у кювет і після ДТП випив дві пляшки пива

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який після скоєння дорожньо-транспортної пригоди вживав алкогольні напої.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 8 березня 2022 року у селі Мислівка Вигодської громади. На автодорозі Р-21 Хуст – Долина водій автомобіля не впорався з керуванням та з’їхав у кювет, пошкодивши при цьому відбійник.

Також механічні ушкодження отримав і транспортний засіб.

Опісля ДТП до проведення огляду на стан сп’яніння водій “Опеля” випив дві пляшки пива. Пояснив, що розхвилювався і вжив алкоголь аби зняти стрес.

Потім пройшов огляд на стан сп’яніння і драгер показав результат 2,47 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, подав письмову заяву про розгляд справи за його відсутності, в якій зазначив, що визнає свою провину.

Дослідивши матеріали, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Кадет” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив покарання за найбільш серйозне із них – а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 34000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,5 проміле: у Франківську спіймали і покарали п’яного водія мікроавтобуса