п’ятниця , 19.04.2024

2,5 проміле: у Франківську спіймали і покарали п’яного водія мікроавтобуса

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 16 травня 2022 року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 19.00, на вулиці Ребета поліцейські зупинили водія автомобіля “Рено Трафік”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,51 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій мікроавтобуса не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Рено Трафік” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Верховині водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу