субота , 20.04.2024

У Верховині водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Верховинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 21 квітня 2022 року у селищі Верховина. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Жаб’євська працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,28 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильними ступенем алкогольного сп’яніння.

Вказаний водій раніше уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Опеля” визнав свою провину. Пояснив, що справді вживав алкогольні напої перед тим як сісти за кермо – випив 100 грамів горілки до вечері. А потім вирішив поїхати в магазин за цигарками, де й був зупинений поліцейськими.

Дослідивши матеріали справи, Верховинський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,6 проміле: у Богородчанах водій “Ауді” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу