субота , 20.04.2024

Лікує біотоками: карпатська цілителька з Родникової Гути бачить хвороби наскрізь (ВІДЕО)

Марія Штулер з села Родникова Гута, що на Свалявщині, вже давно заробила собі славу цілительки від Бога. В селі жінку називають просто “костоправом”. Розповідають, що вона може вилікувати будь-яку недугу кісток – без ліків і навіть без скальпеля. Всі хвороби бачить наскрізь, а діагностує їх пальцями.

Таємниці карпатської цілительки намагався вивідати тревел-блогер Михайло Будейчук. В проєкті “Гуцулендія”, спрямованому на збереження нашої культури та традицій, вийшла відеорозмова з Марією Штулер.

“Про чарівні руки пані Марії розповідають давно. Хотілось би зберегти ці історії простих і водночас непростих людей навіки”, – відмічає блогер.

Свій дар цілителька не успадкувала. “Мені ніхто цей дар не передавав, то від Бога прийшло”, – каже пані Марія. Цілителька переживає, що її дар пропаде разом з неї. Бо здатність бачити тіло наскрізь не передалася нікому.

“Я пробувала вчити, але не мож”, – бідкається жінка.

З віком, коли в Марії почав падати зір, жінка почала втрачати свій дар бачити кожну кісточку та кожен нерв. Втім пальці “не забули” свого призначення – саме кінчиками пальців жінка відчуває кожну проблемну ділянку.

Зараз цілительці вже далеко за 90, але вона досі приймає пацієнтів.

“Дівочку на руках принесли. Я її мастила-наладила – дівочка встала і пішла. А позавчора чоловік – йому дохтор сказав: “Йдіть до баби, бо ніхто вам більше ради не дасть”. Я його наладила і він від мене пішов сам”, – розповідає пані Марія.

Читайте також:
У Франківську готові робити аналізи на мавпячу віспу