четвер , 28.03.2024

У Коломиї водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року попався за кермом у стані сп’яніння.

водій наркотики

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 березня цього року у селі Лісний Хлібичин. На автодорозі Н-10 працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник відмовився. У письмових поясненнях вказав: “відмовляюсь у зв’язку з воєнним станом”.

Вказаний водій двічі впродовж року притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засіданні водій “Фольксвагена” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає конфіскацію автомобіля, однак суд не застосував цього покарання, оскільки у власності порушника немає транспортних засобів.

Постанова суду нещодавно набрала законної сили.

Читайте також:
2,45 проміле: у Франківську спіймали і покарали п’яного водія “Шевроле Авео”