четвер , 28.03.2024

2,45 проміле: у Франківську спіймали і покарали п’яного водія “Шевроле Авео”

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 червня цього року в Івано-Франківську.

Близько п’ятої години ранку на вулиці Мазепи поліцейські зупинили водія автомобіля “Шевроле Авео”, який перебував за кермом з явними алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,45 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Шевроле” не з’явився, подав суду письмові пояснення, в яких зазначив, що обставини, вказані в протоколі не відповідають дійсності, автомобілем не керував, просив провадження у справі закрити за відсутності події і складу адміністративного порушення та розглянути справу у його відсутності.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Шевроле Авео” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд не задовільнив скаргу і постанову суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій “Ауді” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу