четвер , 25.04.2024

У Франківську п’яний водій “Ауді” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 25 квітня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 19.00, на вулиці Коновальця водій автомобіля “Ауді 100”, не дотримався безпечної дистанції руху і допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ 21150”, який рухався попереду і зупинився на червоний сигнал світлофора.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того водій “Ауді” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, про що засвідчив результат огляду проведеного у медичному закладі.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Ауді” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Ауді 100” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду нещодавно набрала законної сили.

Читайте також:
За п’яну їзду і за хабар: у Калуші чоловік та його дружина отримали по 17000 гривень штрафу