вівторок , 16.04.2024

За п’яну їзду і за хабар: у Калуші чоловік та його дружина отримали по 17000 гривень штрафу

У Калуші поліція склала на водія адмінпротокол за нетверезе водіння і вже наступного дня його дружина пішла просити поліцію не направляти протокол до суду.

гроші, гривні

Вона запропонувала поліцейським 100 доларів хабаря і “заробила до сімейного бюджету” 17 тис. гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду. Фігурантка справи – не працює, одружена, на утриманні має одну неповнолітню дитину, раніше не судима.

Як випливає із матеріалів, розміщених у Судовому реєстрі, 13 червня близько 11.30 водій «Honda Dio»  керував по вул. Дністровській в селі Сівка-Войнилівська Калуського району  в стані алкогольного сп’яніння. Драгер показав  1,46 проміле алкоголю. Тож на водія склали протокол за вчинення правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП.

Наступного дня дружина водія вирушила до відділення поліції у Калуші і у кабінеті начальника СРПП Калуського РПВ ГУНП в Івано-Франківській області спробувала домовитись про те, аби поліцейські не направляли складений адмінпротокол на її чоловіка до суду.

Її попередили, що за таку пропозицію передбачена кримінальна відповідальність. Але жінка не відреагувала на попередження, витягнула із сумки 100 доларів і поклала на стіл під папку. Такі її дії були кваліфіковані згодом за ч.1 ст. 369 КК, тобто надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням службового становища.

Надалі жінка пішла на угоду з прокуратурою про визнання винуватості, яку суд у липні і затвердив. Він визнав обвинувачену винуватою у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу.

Аналогічну суму штрафу отримав і її чоловік за нетверезе водіння. Так, постановою суду його визнали винуватим у вчиненні правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та присудили 17000 гривень штрафу із позбавленням права керування на рік.

Читайте також:
Понад 2 проміле: на Коломийщині спіймали і покарали п’яного мотоцикліста