вівторок , 23.04.2024

У Франківську водій “Шкоди” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 5 квітня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 20.40, на вулиці Галицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “Шкода Октавіа”, який перебував за кермом з ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія в установленому законом порядку у присутності двох свідків. Драгер показав 0,51 проміле, що на 0,31 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій “Шкоди” впродовж року уже притягувався до відповідальності за нетверезе кермування.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Шкоди” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавіа” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Долині водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу