субота , 27.04.2024

У Франківську п’яний водій заїхав у дерево. Що йому за це було?

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Фото ілюстративне

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 24 лютого цього року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 21.00, на вулиці Коновальця водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на дерево.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Окрім того, винуватець зіткнення перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння: запах алкоголю з роту, нечітка вимова тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглянули окремо. В обох випадках суд визнав водія “Фольксвагена” винним у вчиненні інкримінованих порушень.

За порушення ст. 124 КУпАП суд призначив йому 850 гривень штрафу і за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
У Коломиї водій “вісімки” за нетверезу їзду отримав 15 діб арешту