четвер , 18.04.2024

У Коломиї водій “вісімки” за нетверезу їзду отримав 15 діб арешту

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року попався за кермом у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 20 січня цього року у місті Коломиї. Ввечері, близько 20.00, на вулиці Петлюри працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2108”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння – зіниці очей не реагували на світло, порушення координації рухів тощо. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень або адміністративного арешту терміном на 15 діб, а також позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

У судові засідання водій ВАЗу п’ять разів не з’явився, тому справу врешті решт розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту.

Порушник не отримував водійського посвідчення і не має у власності транспортних засобів, тому суд не призначив додаткових покарань у вигляді позбавлення права керування та вилучення авто. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Рено” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто