четвер , 18.04.2024

У Франківську п’яний водій “Шкоди” заїхав у паркан та отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 19 квітня цього року у селі Вовчинець Івано-Франківської територіальної громади. Ввечері, близько 18.30, водій автомобіля “Шкода Фабіа” не впорався з керуванням та допустив наїзд на паркан.

У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали ушкодження. Окрім того, водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці події. Алкотестер показав 1,81 проміле, що в 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Пояснив, що випив лише два келихи пива і проїхав менше 200 метрів тільки для того, аби підібрати тверезого товариша, який далі мав сісти за кермо. Однак, аби уникнути зіткнення із зустрічним авто, різко вивернув вправо та в’їхав у паркан, який уже відремонтовано.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Шкода Фабіа” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій “Мазди” скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу