п’ятниця , 26.04.2024

Понад три проміле: на Долинщині п’яний водій “Шевроле” заїхав у кювет

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився на автодорозі Р-21 Долина – Хуст між селами Мислівка та Вишків. Водій автомобіля “Шевроле Авео” не обрав безпечної швидкості руху та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав незначні механічні ушкодження.

Окрім того водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці події. Драгер показав 3,33 проміле, що майже в 17 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Шевроле” своєї провини у вчиненні зазначених порушень не визнав. Пояснив, що справді він того дня був нетверезий, але запевнив, що транспортним засобом не керував. Мовляв, за кермом була інша особа.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, суд не повірив у цю версію і розцінив її як спробу уникнення відповідальності.

Отож, у підсумку Долинський районний суд постановив закрити справу за ст. 124 КУпАП, оскільки автомобіль водія отримав незначні механічні ушкодження, а більше нікому не було завдано матеріальних збитків.

Водночас Долинський районний суд постановив визнати винним водія автомобіля “Шевроле Авео” у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Долині водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу