п’ятниця , 29.03.2024

На Коломийщині тракторист, який перевозив незаконно зрубані дерева, отримав 17000 грн штрафу

17000 гривень штрафу присудили на Коломийщині чоловікові, спійманому на перевезенні незаконно зрубаної деревини. Обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою.

Фото ілюстративне

Про це йдеться у вироку Коломийського міськрайонного суду. Фігурант справи –  із середньою освітою, не працює, одружений, на утриманні має трьох малолітніх дітей, не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, у березні невстановлена досудовим розслідуванням особа зрубала два живих дерева дуба і граба, кубомасою 2,83 м3 на території Коломийського спеціалізованого агролісгоспу. Розмір шкоди, заподіяної внаслідок порубки цих дерев, становив 26 тис. 887 грн.

А згодом правоохоронці зупинили водія “МТЗ-82” із  одноосним причепом кустарного виробництва без відповідних реєстраційних документів,який перевозив вищезгадане дерево додому.

Дії тракториста були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 246 КК “Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут  лісу”. Ще на етапі досудового слідства чоловік пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. Її суд у липні і затвердив.

Він визнав обвинуваченого винуватим у незаконному перевезенні та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
Архітектор з Болехова, який попався на хабарі, отримав 25000 гривень штрафу