п’ятниця , 19.04.2024

Архітектор з Болехова, який попався на хабарі, отримав 25000 гривень штрафу

25000 гривень штрафу присудили у Долині головному архітектору Болехова, обвинуваченому в отриманні 1000 доларів хабаря. Обвинувачений вину не визнав та заявив, що то була провокація.

хабар Болехів

Про це йдеться у вироку Долинського районного суду. Фігурант справи – одружений, з вищою освітою, пенсіонер, начальник відділу  відділу містобудування та архітектури і землеустрою виконавчого комітету Болехівської міської ради, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, у липні 2019 обвинувачений отримав 1000 доларів від підприємця за погодження його відділом пакету документів на здійснення сезонної торгівлі овочами та фруктами у місті Болехів та за сприяння у прийнятті рішення щодо надання дозволу на здійснення роздрібної торгівлі. Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 368 КК, тобто прийняття пропозиції, обіцянки одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення чи не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Однак в суді обвинувачений вину не визнав. Назвав випадок провокацією. Сказав, що до цієї справи призвела його позиція щодо ненадання одному підприємцю землі під встановлення сонячних батарей.

Незважаючи на таку позицію, суд після дослідження доказів прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого у вчиненні злочину за ст. 368 КК. Відтак визнав його винуватим та присудив 25500 грн штрафу із  з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з розпорядчими та управлінськими функціями в органах державної влади та органах місцевого самоврядування строком на 2  роки.

Вирок наразі не набрав законної сили. Сторони подали апеляцію.

Читайте також по цій темі:
На Прикарпатті на хабарі затримали посадовця міської ради (ФОТО)