п’ятниця , 29.03.2024

2,6 проміле: у Франківську п’яний водій автомобіля “Нyundai ” скоїв ДТП

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

оформлення дтп

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 квітня цього року в Івано-Франківську. Близько 16.00 на вулиці Івасюка водій автомобіля “Нyundai Accent” неуважно стежив за дорожньою обстановкою, не відреагував на її зміну, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Skoda Super B”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці події за допомогою алкотестеру. Результат – 2,6 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій не визнав своєї провини у жодному з порушень і просив закрити провадження у справі. Заявив, що алкоголю не вживав, випив лише енергетичний напій. Також заявив, що у зіткненні винен водій “Шкоди”, який раптово загальмував і таким чином створив аварійну обстановку.

Втім, незважаючи на заперечення, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що провина водія автомобіля “Нyundai” доведена в повній мірі.

Відтак, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Нyundai Accent” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Шкоди” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу