п’ятниця , 29.03.2024

У Рожнятові водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 20 березня цього року у смт. Рожнятів. Вранці, близько 06.00, на вулиці Гагаріна поліцейські зупинили водія автомобіля “Опель Зафіра”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 1,73 проміле, що майже у 9 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився. У письмових поясненнях вказав, що справді вживав алкоголь і після цього сів за кермо.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Зафіра” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій ВАЗу випив після скоєння ДТП і отримав 34000 гривень штрафу