середа , 24.04.2024

У Франківську водій ВАЗу випив після скоєння ДТП і отримав 34000 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який після скоєння дорожньо-транспортної пригоди вживав алкогольні напої.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 3 січня цього року в місті Івано-Франківську. Близько 16.00 на вулиці Хоткевича водій автомобіля “ВАЗ 210994” під час об’їзду перешкоди не дотримався безпечної швидкості руху та допустив наїзд на припаркований транспортний засіб “Акура ТЛ”.

У результаті ДТП обидва автомобілі отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення залишив місце події.

Згодом, коли його розшукали, виявилося, що чоловік має явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Водій ВАЗу пояснив, що вживав червоне вино уже після скоєння ДТП. Від проходження огляду на стан сп’яніння у присутності двох свідків відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився. Натомість його адвокат подав клопотання про закриття справи у зв’язку з відсутністю в діях його підзахисного порушень, передбачених ст. 124, ст. 122-4 і ч. 4 ст. 130 КУпАП. Адвокат пояснив, що порушення, а саме ДТП і залишення місця ДТП, вчинила інша особа, яка подала до суду відповідну заяву та розписку про відшкодування збитків.

Втім, досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на відеозапис зі стоянки біля будинку. На відео видно, як особа, що притягується до відповідальності, заїжджає на стоянку автомобілем “ВАЗ 210994”, потім виходить з авто і намагається поправити пошкоджені деталі, після чого йде у невідомому напрямку.

Відтак, суд розцінив критично заяви адвоката про те, що за кермом була інша особа.

Отож у підсумку, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21094” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень.

Провадження у справі за ст. 124 і 122-4 КУпАП суд постановив закрити у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності, адже з часу порушення минуло більше 90 днів.

А за вчинене порушення ч. 4 ст. 130 КУпАП суд призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську нетверезий водій “Фольксвагена” заробив 34000 грн штрафу