вівторок , 23.04.2024

У Надвірній судили пішохода, який накинувся на водія та зламав йому палець

Умовне покарання присудили у Надвірній чоловікові, що накинувся на водія “Пиріжка”, шарпав та зламав йому палець.

бійка на дорозі

Нападника розізлило те, що потерпілий йому подав звуковий сигнал з вимогою зійти з дороги.

Про це йдеться у вироку Надвірнянського районного суду. Обвинувачений – з вищою освітою, працює на тимчасових заробітках, одружений, на утриманні має одну неповнолітню дитину, не судимий в силу статті 89 КК “Строки погашення судимості”.

Як випливає із матеріалів справи, потерпілий на  «ИЖ 27175» разом з дружиною, яку підвозив до роботи, рухався у Надвірній по вул. Франка у напрямку Центру. Біля повороту на вул.Гетьмана Мазепи на проїжджій частині побачив чоловіка, тож зменшив швидкість, зупинився та посигналив йому. Однак чоловік не дав дорогу, а почав “копати” автівку, пошкодив ліве дзеркало заднього виду, супроводжуючи свої дії лайкою та погрозами. Далі відчинив двері, вигнувши їх у протилежну сторону, а потім почав шарпанину, штовханину з водієм. Під час цієї шарпанини обвинувачений викрутив потерпілому мізинець лівої руки у правий бік, спричинивши краєвий перелом середньої фаланги п`ятого пальця лівої кисті, що належить до ушкоджень середньої тяжкості.

Таким чином, обвинувачений вчинив правопорушення за ч.1 ст. 122 КК, тобто  умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у ст.121 КК України, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я та за ч.1 ст. 296 КК, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалися особливою зухвалістю.

Допитаний у суді обвинувачений вину та цивільний позов про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, не визнав. Сказав, що потерпілий різко повернув з вулиці Франка і різко загальмував перед його ногами. Це його розлютило і він вдарив по капоті, після чого вийшов водій для з’ясування стосунків. Також розповідав, що ніхто конфлікту не бачив, бо вранці ще не було людно.

Утім суд, дослідивши матеріали справи, опитавши свідків, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Тому визнав його винуватим у вчиненні вищезгадуваних злочинів та присудив за тілесні ушкодження – 1,5 року обмеження волі, за хуліганство – рік. Шляхом поглинанння більш суворим покарання менш суворого, визначив остаточне покарання у вигляді 1,5 обмеження волі та звільнив на підставі ст. 75 КК від його відбування, встановивши 1,5 іспитового строку. Цивільний позов потерпілого суд залишив без розгляду.

Обвинувачений не погодився з таким рішенням та подав апеляцію. Однак згодом відмовився від своїх вимог. Вирок набрав законної сили 21 вересня.

Читайте також:
У Франківську поліція розслідує вбивство собаки