четвер , 25.04.2024

У Франківську поліція розслідує вбивство собаки

В Івано-Франківську від жорстокого поводження загинула собака. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Особу правопорушника встановлюють. 

Про це сьогодні, 19 жовтня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

У вівторок, 18 жовтня, близько 19.00  до Івано-Франківського районного управління поліції надійшло повідомлення про жорстоке поводження із твариною. На місце виклику одразу виїхали поліцейські. Прибувши на місце події, правоохоронці виявили на подвір’ї одноповерхового будинку 34-річну жінку та собаку. Тварина мала явні ознаки жорстокого поводження. Її доставили у ветеринарну клініку. Діагностовано численні травми. Від отриманих травм  тварина невдовзі померла.

До лікарні  доставлено і жінку. Медики її оглянули та відпустили. Пояснити, хто жорстоко повівся з твариною, вона не могла. На момент інциденту жінка була нетвереза. Медики діагностували в неї 3,6  проміле алкоголю в крові.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Такі дії караються обмеженням волі на строк від одного до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

Слідчі встановлюють усі обставини події, а також особу правопорушника.

Читайте також:
Ворожа інформаторка, яка наводила вогонь по ЗСУ на Донбасі, отримала 9 років тюрми