субота , 20.04.2024

У Франківську водій давав поліції хабаря і отримав за це 17000 грн штрафу

На Івано-Франківщині поліцейські зупинили водія “фури” за перетин подвійної суцільної лінії.Чоловік захотів домовитись та запропонував поліції 500 грн хабаря.

Як результат – заробив кримінальну справу і 17000 гривень штрафу. Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду. Обвинувачений –  уродженець с. Перерісль Надвірнянського району, із середньою освітою, працює водієм у ФОП, неодружений, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, в обідню пору 31 травня 2022 поліцейські під час патрулювання побачили, що водій «Volvo FM 450» порушив правила дорожнього руху – перетнув подвійну суцільну лінію 1.3. що розділяє протилежні потоки напрямків руху. Після його зупинки патрульні запропонували пройти до їхньої службової автівки для складання адмінматеріалів за ч.1 ст. 122 КУпАП.

Водій пішов та поклав разом з документами 500 грн. за непритягнення його до  адмінвідповідальності. Поліцейські відмовились та викликали слідчо-оперативну групу.

Відтак дії водія вантажівки були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто надання неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, дії з використанням наданого їй службового становища.

Надалі чоловік пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості, яку суд і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у наданні хабаря та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій “Мазди” скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу