вівторок , 23.04.2024

На Прикарпатті водій мікроавтобуса збив на смерть пішохода і втік з місця аварії

Дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком трапилася у суботу, 15 жовтня, на автодорозі Р-24 сполученням “Татарів – Кам’янець-Подільський”.

Ввечері, близько 20.00, у селі Мишин Нижньовербізької територіальної громади Коломийського району невідомий водій, керуючи невстановленим автомобілем, скоїв наїзд на пішохода та втік в місці події. У результаті наїзду  60-річний пішохід, місцевий мешканець,  отримав важкі тілесні ушкодження. У лікувальному закладі він помер.

Про це сьогодні, 17 жовтня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Правоохоронці одразу почали встановлювати особу водія-втікача.  До розшуку були задіяні групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, оперативники кримінальної поліції та співробітники інших служб поліції Прикарпаття.

Правоохоронці встановили, що до наїзду причетний 62-річний мешканець Тернопільської області. Він керував автомобілем «FORD TRANSIT». Водія перевірили на стан сп’яніння. Він тверезий.

Водія затримали за місцем проживання, на Тернопільщині, у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також вилучили автомобіль, який мав явні ознаки дорожньо-транспортної пригоди.

За фактом ДТП слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту розпочали одразу два кримінальні провадження. Йдеться про ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) та ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Понад два проміле: у Коломиї спіймали і покарали п’яного водія ВАЗу