четвер , 25.04.2024

На Прикарпатті чоловік викопав ставок біля хати і отримав 17000 грн штрафу

17000 гривень штрафу присудили у Богородчанах підприємцю, який викопав ставок поблизу свого дому, на землі, що належить територіальній громаді.

Про це йдеться у вироку Богородчанського районного суду. Обвинувачений – приватний підприємець, із середньою спеціальною освітою, одружений, має двох неповнолітніх дітей, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, у листопаді 2021 обвинувачений облаштував на ділянці сільськогосподарського призначення, яка перебуває у власності  Дзвиняцької територіальної громади і прилягає до його будинку, ставок загальною площею 0,0032 га. Такі дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 254 КК України, як безгосподарське використання земель, що спричинило виведення земель з сільськогосподарського обороту.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, погодився зі всіма зібраними доказами. Зважаючи на визнання вини та позицію інших учасників справи, суд не став досліджувати докази щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Тож визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні згаданого кримінального проступку та присудив 17000 гривень штрафу, тобто призначив мінімальний розмір штрафу, передбаченого санкцією статті. Пом’якшуючою обставиною при визначенні покарання стало каяття та активне сприяння у розкритті злочину. Вирок уже набрав законної сили.

Читайте також:
Архітектор з Болехова, який попався на хабарі, отримав 25000 гривень штрафу