п’ятниця , 29.03.2024

Двоє хуліганів, які у Солотвині влаштували бійку, отримали по 25000 гривень штрафу

По 25000 гривень штрафу присудили на Богородчанщині двох хлопцям, що під час Великодніх свят побили двох покупців, які приїхали до цілодобового магазину на заправці.

Нападники були п’яними та почали конфлікт безпричинно. Про це йдеться у вироку Богородчанського районного суду. Обвинувачені – з повною загальною середньою освітою, безробітні, неодружені, раніше несудимі.

Як випливає із обвинувального акту, випадок трапився 20 квітня 2020 близько півночі на території автозаправної станції в селищі Солотвин, де і перебували обвинувачені. Коли ж до АЗС під’їхало «Сітроен», з якого вийшли водій та пасажир, обвинувачені причепились до них, почали ображати, штовхати, шарпати їх, після чого ще й побили, завдавши тілесних ушкоджень.

Так, одному із потерпілих зламали носа. Таким чином, обвинувачені вчинили злочин за  ч.2 ст. 286 КК “Хуліганство”, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю.

У суді обвинувачені вину визнали. Розповіли, що того дня цілий день вживали спиртне. Коли ж на АЗС, де працює цілодобовий магазин приїхали потерпілі, через малозничимий привід почали з ними конфліктувати. Наразі з потерпілими  примирилися, попросили у них вибачення, частково відшкодували моральну шкоду одному та узгодили подальше відшкодування решта суми,  іншому потерпілому – відшкодували повністю.

Також обвинувачені відмовились від дослідження доказів у суді. Досліджувати їх суд і не став. Він визнав обвинувачених винуватими у хуліганстві  та присудив по 25 500 грн штрафу кожному. Також суд задовольнив цивільний позов одного із потерпілих, постановивши стягнути з них солідарно 18100 грн моральної шкоди.  Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
У Надвірній судили пішохода, який накинувся на водія та зламав йому палець