п’ятниця , 29.03.2024

2,8 проміле: у Бурштині п’яний водій “Москвича” заїхав у кювет

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

проміле, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 22 березня цього року у місті Бурштин. Вранці, близько 10.20, поліцейські виявили водія, який керував автомобілем “Москвич 412” у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Драгер показав 2,82 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засідання водій “Москвича” свою провину визнав та розкаявся у вчиненому.

Пояснив, що справді керував автомобілем у стані сп’яніння та злетів з дороги. Після цього залишив авто і пішов додому. За якийсь час до нього додому прийшли поліцейські. Потім він разом з правоохоронцями повернувся до автомобіля. Біля авто пройшов огляд на стан сп’яніння, за результатами якого було складено адміністративний протокол.

Дослідивши матеріали справи, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “Москвич 412” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій-наркоман заробив 51000 грн штрафу