субота , 20.04.2024

Водій, який у Яремчі збив на смерть мотоциклістку, отримав шість років тюрми

Шість років тюрми з позбавленням права керування присудив Яремчанський міський суд водієві Volkswagen Touareg, який зіткнувся із мотоциклом у липні 2021-го року.

Водійка мотоцикла загинула, а водій Volkswagen, як виявилось, був нетверезим. Про це йдеться у вироку суду. Обвинувачений – уродженець Києва, із вищою освітою, неодружений, працює управляючим готельно-ресторанного комплексу «Віла-Бланк», раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, аварія трапилась 6 липня 2021 близько 7-ї ранку на вул. Свободи у місті Яремче. Водій Volkswagen Touareg, перебуваючи у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, рухаючись із швидкістю не менше 101 – 105 км/год, не впорався з керуванням на заокругленій ділянці дороги, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся із мотоциклом BAJAJ PULSAR NS200. Водійка останнього загинула.

Дії водія Volkswagen були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст.286-1 КК, тобто порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілої.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, погодився зі всіма зібраними доказами. Просив суворо не карати та врахувати його визнання вини та  каяття.

Потерпіла у справі, мати загиблої, до суду не з’явилась, але подала заяву про розгляд справи без неї. Зазначила, що родичі обвинуваченого добровольно погасили кредит її доньки у розмірі 185282,51 грн. Та попросила призначити покарання у вигляді позбавлення волі у межах санкції статті обвинувачення.

Як результат розгляду справи – суд прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого, визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив 6 років тюрми з позбавленням права керування на 6 років. Строк відбування покарання сказав рахувати із дня затримання, тобто із 6 липня 2021. Також ухвалив зарахувати в термін покарання строк попереднього ув’язнення із 6 липня до дня набрання вироком законної сили з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.

Обвинувачений подав апеляцію, але згодом відмовився від скарги. Вирок набрав законної сили 21 липня.

Читайте також по цій темі:
У Яремчі п’яний водій скоїв ДТП – загинула 32-річна киянка (ФОТО)