субота , 20.04.2024

У Снятині водій “Опеля” за два тижні двічі попався нетверезим за кермом

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який двічі впродовж двох тижнів керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, перший факт порушення було зафіксовано 6 лютого цього року у місті Снятині. Вранці, близько 10.00, на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Другий факт порушення було зафіксовано 15 лютого цього року. Знову ж таки у Снятині працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра” і у чоловіка знову були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Як і в першому випадку, від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився.

На порушника склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КупАП.

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу. Водій у судовому засіданні визнав свою провину та підтвердив факти, викладені у протоколах.

Отож, дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Снятинщині спіймали п’яного водія-волонтера і дали йому 17000 грн штрафу