п’ятниця , 26.04.2024

На Снятинщині спіймали п’яного водія-волонтера і дали йому 17000 грн штрафу

Свіжі новини Прикарпаття: Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 31 січня цього року у селищі Заболотів. Близько другої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мазда 6”, який перебував за кермо з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі кермувальник категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Окрім того водій висловлювався на адресу поліцейських нецензурними словами, показував їм непристойні жести тощо.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом) і за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

У перше судове засідання водій не з’явився, пояснив, що на час воєнного стану здійснює волонтерські поїздки для перевезення гуманітарних вантажів. Тому суд відклав розгляд.

На друге судове засідання не з’явився, уже не пояснивши причини відсутності. Тому суд розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Мазда 6” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.