середа , 24.04.2024

У Снятині водій БМВ за їзду “під кайфом” отримав 34000 гривень штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 28 січня цього року у місті Снятині. Близько третьої години ночі на вулиці Шевченка водій автомобіля “БМВ 318” не виконав законної вимоги поліцейських про зупинку, подану звуковим сигналом та за допомогою проблискового маячка синього та червоного кольору.

Згодом порушника таки вдалося зупинити і виявилося, що він ще й перебуває за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій у присутності двох свідків відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинки) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “БМВ 318” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права покарання транспортними засобами терміном на 3 місяці. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Снятині водій “Опеля” за два тижні двічі попався нетверезим за кермом