п’ятниця , 26.04.2024

У Снятині судили чоловіка, який викрав мікроавтобус і скоїв ним ДТП

Кримінальні новини Прикарпаття: на Снятинщині чоловік викрав авто, аде дорогою потрапив у ДТП, в’їхавши ним в чужу огорожу. За таку “витівку”, відшкодувавши збитки власнику авто, отримав умовне покарання.

Рено Мастер

Про це йдеться у вироку Снятинського районного суду. Фігурант справи – із неповною середньою освітою, не працює,  неодружений, інвалід дитинства ІІ групи, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, випадок трапився 7 січня 2022 близько 16.10 на вул. Мазепи у селі Стецева колишнього Снятинського, а тепер Коломийського району. Тоді обвинувачений побачив припаркований неподалік чужого господарства бус «Renauit Master».

Переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, сів за кермо, запустив двигун ключем, залишеним у замку запалювання та поїхав у напрямку центру села. Однак дорогою не впорався з керуванням, злетів та пошкодив огорожу в одному господарстві разом з літньою кухнею.  Пошкодив і бус, завдавши його власнику збитків на 18 тис. 175 грн.

Такі дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 289 КК, тобто незаконне заволодіння транспортним засобом.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся. Сказав, що наміру відчужувати авто не мав і збитки потерпілому відшкодував. Про відсутність будь-яких претензій до обвинуваченого повідомив у заяві, поданій до суду, і потерпілий.  Також власник авта попросив фігуранта справи суворо не карати.

Як результат розгляду справи – суд прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого, визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 3 роки тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від їхнього відбування та призначив рік іспитового строку. Вирок уже набрав законної сили.