вівторок , 19.03.2024

У Коломиї винуватець аварії, у якій загинуло немовля, отримав умовний термін

Три роки тюрми, звільнення від їхнього відбування з призначенням року іспитового строку призначили у Коломиї водію, з вини якого у січні цього року загинула дитина.

Водій автівки виїхав з другорядної на перехрестя та зіткнувся з авто, що рухалось по головній.

Про це йдеться у вироку Коломийського міськрайонного суду від 7 червня 2022. Фігурант справи – з середньою спеціальною освітою, одружений, не працює, раніше не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, аварія трапилась 7 січня 2022 року близько 18.50 на перехресті  автодороги Н-10 Стрий-Чернівці та вул. Косачівська міста Коломия. Тоді водій “Toyota RaV4”, рухаючись із пасажирами та із перевищеною швидкістю (60 км/год) для даної ділянки, перед виїздом на перехрестя не зупинився, щоб надати дорогу транспорту, що рухався головною, виїхав на перехрестя та зіткнувся там із “Peugeot Expert”. У результаті зіткнення загинуло немовля, яке тримала на руках пасажирка із заднього сидіння.

Дії водія “Toyota RaV4” були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, тобто порушення правил дорожнього руху особою, що керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої.

Обвинувачений у суді вину визнав, розкаявся,  погодився зі всіма доказами, зібраними досудовим слідством та просив суворо не карати. Сказав, що був втомлений та неуважний. Також попросив не позбавляти права керування транспортом, аби мати змогу здійснювати певні вантажні перевезення, утримувати сім’ю та відшкодовувати заподіяну майнову шкоду. Не карати водія суворо попросила і потерпіла.

Суд дослухався. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні згадуваного злочину. Присудив три роки тюрми без позбавлення права керування, звільнив від відбування покарання та призначив рік іспитового строку. Вирок нещодавно набрав законної сили.

До слова, як повідомляли раніше ЗМІ Івано-Франківщини, у авто їхала сім’я. Водій віз дідуся на передньому сидінні та дружину з немовлям на задньому.