четвер , 28.03.2024

У Коломиї дебошир побив поліцейського і отримав реальний тюремний термін

Реальне покарання присудили у Коломиї чоловікові, що, маючи судимість, побив у себе вдома поліцейського.

Поліцію покликала донька обвинуваченого, повідомивши про фізичне насильство батька над мамою. Про це йдеться у вироку Коломийського міськрайонного суду від 26 квітня 2022. Фігурант справи – уродженець села Текуча Косівського району, із середньою освітою, одружений, має на утриманні неповнолітню доньку, раніше судимий, в останнє –  за ч.2 ст. 121 КК вироком Косівського районного суду  від 17 грудня 2020 року до 8 років тюрми, зміненого апеляційним судом   в частині призначеного покарання та зараховано строк попереднього ув’язнення у строк покарання та призначено покарання у виді семи років позбавлення волі, звільненого 31 жовтня 2021 року по відбуттю.

Як вбачається із матеріалів справи, 10 січня 2020 близько 19.03 донька обвинувачена повідомила на 102 про фізичне насильство тата над мамою. О 19. 09 прибув екіпаж патрульної поліції Коломийського відділу. Поліцейські намагались втихомирити чоловіка, але той, будучи п’яним, на них не реагував та намагався вдарити дружину. А далі – несподівано ще й вдарив кілька разів одного із поліцейських в голову. Після цього правоохоронці повалили дебошира на землю та одягнули кайданки. Причому, сам потерпілий поліцейський отримав закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

Такі дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 345 КК, тобто легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я працівникові правоохоронного органу, у зв`язку із виконанням ним службових обов`язків.

У суді чоловік вину визнав, розкаявся, просив пробачення у потерпілого. Сказав, що на даний час має місце роботи та регулярну заробітну плату та попросив не карати суворо. Не наполягав на суворому покаранні і сам поліцейський. Сказав, що наразі претензій до обвинуваченого немає.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив чотири роки тюрми.

Далі, шляхом поглинання  менш суворого покарання за цим вироком більш суворим покарання за вироком Косівського райсуду від 17 грудня 2020 із подальшими змінами, визначив остаточне покарання у вигляді семи років, зарахувавши повністю у строк покарання відбуте покарання за попереднім вироком. Вирок уже набрав законної сили.

Читайте також:
У Франківську повія отримала два роки тюрми