субота , 20.04.2024

У Франківську п’яний водій спав у машині і отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 11 квітня цього року в Івано-Франківську. Близько другої години ночі на вулиці Галицькій працівники поліції виявили водія автомобіля “Тойота Авенсіс”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння як на місці зупинки, так і у медичному закладі кермувальник категорично відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що до початку комендантської години не встиг повернутися додому, а тому вирішив заночувати на території АЗС. Від проходження від огляду на стан сп’яніння відмовився, оскільки спав у машині, а не керував ним на момент спілкування з поліцейськими. Також визнав, що того дня вживав тільки пиво.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з місця події, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Тойота Авенсіс” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому 17000 грн. штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився з таким покарання і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд рішення суду першої інстанції визнав правомірним і скаргу апелянта залишив без задоволення.

Читайте також:
На Косівщині водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу